معرفي كتاب هاي طرح كتابخوان ماه مرداد

ساخت وبلاگ

پايي كه جا ماند؛نويسنده: سيد ناصر حسيني‌پور؛ نـاشـر:سورة مهر؛ تعداد صفحات:762.

«پايي كه جا ماند»يادداشت‌هاي روزانة آزادة سرافراز و جانباز دلاور جبهه‌هاي حق عليه باطل سيد ناصر حسيني‌پور است كه با قلمي شيوا و خواندني ترسيم كرده است آن‌گونه كه رهبر عزيز و كتاب‌خوان ما در خصوص اين كتاب بيان داشته‌اند: «تاکنون هیچ کتابی نخوانده وهیچ سخنی نشنیده‌ام که صحنه‌های اسارت مردان مادرچنگال نامردمان بعثی عراق را،آنچنان که دراین کتاب است به تصویرکشیده باشد».

«پايي كه جا ماند» ماجراهاي نوجواني به نام سيد ناصر است كه از چهارده سالگي به جبهه مي‌رود و در شانزده‌سالگي در آخرين روزهاي جنگ در حالي كه يك پايش تقريباً قطع شده بوده، اسير مي‌شود و سال‌هادراردوگاه‌ها و زندان‌های مخفی عراق روزگار مي‌گذراند. اسناد دست اول اين كتاب روی ۲۳ برگة كوچك پاكت سيگار ثبت و ضبط‌شده و با تيزهوشي و البته زحمات و مخاطراتِ بسيارِ مؤلفِ هنرمندش، به ايران منتقل شده است و حكايتي ملموس از شکنجه، درد و تنهایی يك نوجوان غيور را از 3 تیرماه 1367تا 22 شهریور 1369 (دوران اسارت) براي مخاطبان به تصوير مي‌كشد و در پاياني خوش و جذّاب خاطرات بازگشت  قهرمانانة سيد ناصر به ایران را بيان مي‌كند.

اين كتاب ارزشمند اجتماعي‌تاريخي معاصر، پيام شرافت و معصوميت جوانان برومند ايراني دوران جنگ را به جوانان امروز سرزمينمان ابلاغ مي‌كند و مخاطب را در خصوص وظيفه‌اي كه نسبت به حفظ دستاوردهاي شهيدان و دلاوران سال‌هاي دفاع تا هميشه مقدس داريم به فكر وا مي‌دارد. خواندن اين كتاب در روزگاري كه همچنان نبرد ناجوانمردانة دشمن در جبهة فرهنگي عليه كشور سرافراز ما ادامه دارد به‌مثابه سلاح مقوّمي براي تقويت روحي و معنوي جوانان به شمار مي‌رود.

پایان کتاب به اسناد و عکس‌هاوفهرست اعلام اختصاص دارد.

تن تن و سند باد؛نويسنده: محمد ميركياني؛ نـاشـر: قدياني؛ تعداد صفحات:157.

«تن تن و سند باد»اثرمحمدمیرکیانی از آثار ارزشمند دهة هفتاد درحوزةکودکان ونوجوانانا ست كه با هوشمندي و دقّت عليه جريان خصم‌‌آميز امپرياليسم فرهنگي، قد علم مي‌كند و كودكان و نوجوانان مشرق زمين را به پيشينة غني اسطوره‌هاي ارشمند و قَدَرقدرت سرزيمنشان جلب مي‌كند. سرزميني كه تاريخي بسيار باشكوه‌تر و ديرپاتر از مهاجمان به آن دارد. مهاجماني كه با استكبارگري تلاش دارند روح و ذهن كودكان سرزمين‌هاي مورد تهاجم را معطوف به قهرمانان نو‌رسيده و دروغين غربي سازد.

داستان این کتابا زآنجاآغازمی‌شودکه گروهی ازقهرمان‌های داستان‌های غربی به رهبری تن‌تن، چهرةمعروف قصه‌های غربی براي جنگ راهي سرزمین‌های مشرق زمین می‌شوند و دراین‌سوی ماجراقهرمان‌های مشرق‌زمین به رهبری سندبادبه مقابله باآن‌هامی‌روندودرنهایت،سندبادویارانش موفق می‌شوندبا اقتدار آن‌هاراشکست دهند.

اين كتاب، هدايت به سوي بازگشتِ به ريشه و افتخار به قهرمانان اصيل ملي شرقی است که به‌واسطةهجوم گستردة محصولات قهرمان‌محوربيگانه، در محاق فراموشي رفته‌اند. حضور قهرمانان محبوبی همچون سندباد،علی‌بابا،علاءالدین،غولچراغجادو،پهلوان‌پنبه،نخودی و... در اين كتاب به كودك و نوجوان شرقي محصور در هجوم تن‌تن‌ها و بت‌من‌ها و سوپرمن‌ها يادآوري مي‌شوند.

ماجراهای «تن‌تن وسندباد»افتخار تقریظ رهبرمعظّما نقلاب اسلامي(مدظله‌العالي) را بر خود دارد و با وجود گذشت 23 سال از چاپ نخست آن همچنان ارزش خواندن و قابليت بازپروردن با ضروريات امروز را حائز است كه خوشبختانه بارها از سوي نويسنده بازبيني شده و تاكنون به چاپ بيست‌وهفتم خود رسيده است.

خواندن اين كتاب نگاه عزت‌آميز غرور ملّي و خودباوري را به چشمان حقيقت‌جو و تشنة معرفت كودكان و نوجوانان عزيز مي‌بخشد.

 داستان دوشهر؛نويسنده: چارلز ديكنز؛ مترجم: مهرداد نيلي؛ نـاشـر: فرزان؛ تعداد صفحات:468.

«داستان دوشهر» اثر جاودان چارلزدیکنز، داستاني است كه در دو شهر لندن و پاریس،قبل و درطول انقلاب فرانسه رخمی‌دهد. اين كتاب تصويري سياه از اعمال خشونت‌های انقلابیون نسبت به اشراف را در سال‌های اول انقلاب فرانسه نشان مي‌دهد و از انتقامي كور به دست مظلوماني حكايت دارد كه گوي بي‌رحمي و قساوت قلب را از ظالمان ربوده‌اند. در این داستان ماجرای چند نفر دنبال می‌شود كه چارلز دارني، اشرافی سابق فرانسوی که با وجود قلب مهربانش، ناجوانمردانه قربانی هیجانات ضدتبعیض توده‌هاي پرشور انقلابي می‌شود و سیدنی کارتن، وکیل بریتانیایی فراری و بي‌اخلاق از مهم‌ترين شخصيت‌هاي اين رمان به شمار مي‌روند.

«داستان دو شهر» در قالب سه كتاب كه  در كنار هم اين رمان تك‌جلدي را تشكيل مي‌دهند به رشتة تحرير در آمده است كه در ادامه به‌اختصار اين سه كتاب را معرفي مي‌كنيم.

اولین کتاب: به زندگيبازخوانده

اتفاقات اولین كتاب در سال ۱۷۷۵ رخ مي‌دهد و از سفر جارویس لری کارمند بانک تلسون به پاریس براي آوردن فردي زنداني به نامدكتر الکساندر مانت به لندن حكايت دارد و ماجراي ملاقات جارويس با لوسي دختر مانت و برملا شدن راز ناپديد شدن پدرش براي او از مهم‌ترين بخش‌هاي اين كتاب از رمان است.

کتاب دوم: ریسمان طلایی

اين كتاب ماجراهاي پنج سال بعد از كتاب نخست را روايت مي‌كند كه موضوع چالش‌برانگيز دارني نجيب‌زادة فرانسوي با 2جاسوس انگليسي و علاقه‌مندي او به لوسي مانت بخش‌هاي كليدي اين كتاب است.

کتاب سوم: رد طوفان

سومين كتاب حكايت از آثار طوفاني دارد كه در هجوم آن دارني نيكوكار به گناه ظلمي كه خاندانش به مردم فرانسه داشته‌اند ناجوانمردانه محكوم و مظلومانه مجازات مي‌شود.

خواندن اين اثر كم‌نظير چالرز ديكنز به همة علاقه‌مندان به مطالعة كتاب‌هاي پرمغز و تفكربرانگيز پيشنهاد مي‌شود.

 

قلندروقلعه؛نويسنده: يحيي يثربي؛ نـاشـر:قو؛ تعداد صفحات:296.

«قلندروقلعه»، زندگی‌نامة داستاني شیخ اشراق، شهاب‌الدین یحیی بن حبش سهروردی حكيم و عارف بزرگ ايراني‌ در قرن ششم هجری شمسي است. نويسندة كتاب، سید یحیی یثربی، در این کتاب تلاش كرده است با دقّت بسيار، زندگي و آراي شیخ شهاب الدین سهروردي را از کودکی تا پايان عمر وي ترسيم كند. ويژگي اين زندگينامه، داستاني بودن و آميختگي زيبا و ملايمي است كه با عنصر خيال برقرار كرده است. در این روايت دیدگاه‌های فلسفي حكيم سهروردی با زباني ساده  و موجز نقل شده است و راه و رسم سلوکاين عارف نامي را به‌زيبايي براي مخاطبان نمايان مي‌سازد.
«قلندر و قلعه»روايت نبرد هميشگي جهل و باطل با حقیقت و دانايياست كه درنهايت به پيروزي حقيقت منجر مي‌شود و با وجود مصائب و دشواري‌هايي كه حكيم فيلسوف ايراني در دوران زندگي متحمل مي‌شود و به مرگ زودهنگام و ظالمانة شيخ اشراق مي‌انجامد، انديشة حق‌جو و آراي راسخ او درنهايت، فاتح زمان است و تاكنون مانا و ارزشمند حفظ شده است.

اين رمان با قلمي فصيح و استوار، درون‌مايه‌اي قوي و در عين حال  شیرین،خواننده را مجذوب سطر به سطر خود مي‌كند.خواندن اين كتاب به همة دوستداران فرهنگ و فلسفة غني اسلامي‌ايراني و علاقه‌مندان به زندگي حكيم سهروردي توصيه مي شود.

 


برچسب‌ها: معرفي كتاب هاي طرح كتابخوان ماه مرداد کتابخانه عمومی پیامبر اعظم (ص)...
ما را در سایت کتابخانه عمومی پیامبر اعظم (ص) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ipayambarazam93e بازدید : 227 تاريخ : سه شنبه 10 مرداد 1396 ساعت: 15:50